VILLA HEILOO

De karakteristieke schuurvorm van deze weldadige villa is ingegeven door de randvoorwaarden van het bestemmingsplan. Aan de voorzijde wordt het landelijke karakter versterkt door de houten gevel, terwijl achterzijde zich middels een glazen gevel opent naar de tuin. Belangrijk voor het ontwerp waren de zuivere toepassing van materialen, een hoog detailniveau en veel ruimtelijkheid.

De begane grond en 1e verdieping onder de schuine kap staan met elkaar in verbinding, deze hoogte zorgt voor een luchtige ruimte met een weldadig gevoel. Boven de zithoek steekt een intern balkon de ruimte in om de intimiteit op die plek te creƫren. Centraal in de ruimte is het geheel van open haard, schoorsteen en trap. Dit geheel in afwijkende grijstint scheidt diverse ruimtes, is constructief van groot belang en herbergt een groot deel van de geavanceerde installaties.

Onder de grond is een zeer speciaal cluster van wellnessruimtes gemaakt. Hier bevinden zich een sauna, stoomcabine en stortdouche gegroepeerd rondom wat het beste omschreven kan worden als een plein met bijbehorende kiezelvloer. Deze vloer loopt door naar buiten waar zich een dompelbad en een groen talud bevinden dat je direct de tuin in leidt. Wellness, natuur en privacy vinden elkaar hier met een allure die doet denken aan de meest luxueuze resorts.

Kamiel van Kreij | Heiloo | 2010-2014 | In samenwerking met AAARCHITECTEN bv

Villa Heiloo Voorgevel
Villa Heiloo Voorgevel
Villa Heiloo Entree
Villa Heiloo Keuken
Villa Heiloo Woonkamer
Villa Heiloo Trap
Villa Heiloo Gang
Villa Heiloo Wellness Plein
Villa Heiloo Achtergevel

Uitgelicht

ZwartZweeds